Zalmpapillot op de barbecue
24-05-2020
Een lekker stukje vis op de barbecue, niet enkel lekker maar ook een pak gezonder dan het gewoonlijke vlees. Er zijn verschillende manieren om een zalmpapillot te maken, maar deze vrij eenvoudige manier is toch mijn favoriete combinatie met een heerlijke smaak als resultaat.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote moten zalm
- tomatensalsa (recept kan je hier vinden)
- 4 wortelen
- 4 stengels bosui
- peper en zout
Bereiding
- Bereid de tomatensalsa volgens het recept dat je hierboven kan vinden.
- Spoel en schil de wortelen en snij ze vervolgens op dunne reepjes. Dit doe je door de wortel eerst doormidden te snijden, vervolgens de bolle kantjes eraf te snijden en dan plakjes te snijden. Deze snij je vervolgens in reepjes.
- Spoel de stengels bosui, verwijder eventuele gele of bruine vlekken en snij in ringetjes.
- Neem een groot stuk aluminiumfolie en leg er de zalm op.
- Schik vervolgens alle groenten op de zalm en kruid met peper en zout. Vouw de papillot dicht. Je kan de papillot even laten rusten in de koelkast zodat de smaken zich even kunnen mengen of meteen op de barbecue leggen.
- Bak ongeveer vijftien minuten op de barbecue.
Slecht weer? Leg de zalmpapillotten 25 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven!