Steak tartaar met knapperige frietjes

20-05-2020

Een Belgische klassieker die ideaal is op een warme zomerdag!

Ingrediënten

  • 1,5 kg frietaardappelen
  • 1 kg filet américain 
  • 1 sjalot
  • 3 koffielepels kappertjes
  • een aantal augurken
  • 1/4 bussel peterselie 
  • een scheutje worcestersaus
  • een scheutje tabasco
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 krop salade
  • 2 tomaten
  • peper en zout 

Bereiding

  • Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in frietjes en dep ze vervolgens droog. 
  • Bak de frietjes 5 minuten voor op 160°C. Laat ze vervolgens een half uurtje afkoelen op keukenpapier.
  • Pel en snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn en snijd de augurken in kleine stukjes. 
  • Leg het vlees in een ruime kom en doe er de sjalot, peterselie, augurken en kappertjes bij. Breng op smaak met wat tabasco, worcestersaus, 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels mayonaise. Kruid met peper en zout en meng het geheel. Zet het vervolgens nog even in de koelkast.
  • Spoel de salade in koud water met zout en zwier vervolgens droog.
  • Spoel en snij de tomaten op schijfjes.
  • Dresseer de steak tartaar op de borden met de salade en tomaten.
  • Bak de frieten een tweede keer, deze keer ongeveer 3 minuten op 180°C. Laat ze even uitlekken. 
  • Leg de frietjes vervolgens op de borden en serveer.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin