Steak tartaar met knapperige frietjes
20-05-2020
Een Belgische klassieker die ideaal is op een warme zomerdag!
Ingrediënten
- 1,5 kg frietaardappelen
- 1 kg filet américain
- 1 sjalot
- 3 koffielepels kappertjes
- een aantal augurken
- 1/4 bussel peterselie
- een scheutje worcestersaus
- een scheutje tabasco
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 krop salade
- 2 tomaten
- peper en zout
Bereiding
- Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in frietjes en dep ze vervolgens droog.
- Bak de frietjes 5 minuten voor op 160°C. Laat ze vervolgens een half uurtje afkoelen op keukenpapier.
- Pel en snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn en snijd de augurken in kleine stukjes.
- Leg het vlees in een ruime kom en doe er de sjalot, peterselie, augurken en kappertjes bij. Breng op smaak met wat tabasco, worcestersaus, 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels mayonaise. Kruid met peper en zout en meng het geheel. Zet het vervolgens nog even in de koelkast.
- Spoel de salade in koud water met zout en zwier vervolgens droog.
- Spoel en snij de tomaten op schijfjes.
- Dresseer de steak tartaar op de borden met de salade en tomaten.
- Bak de frieten een tweede keer, deze keer ongeveer 3 minuten op 180°C. Laat ze even uitlekken.
- Leg de frietjes vervolgens op de borden en serveer.


