Tomaat garnaal

16-05-2020

Vandaag een Belgische klassieker op het menu!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 400 gram garnalen
  • peterselie
  • (zelfgemaakte) mayonaise
  • 4 eieren 
  • 1/2 komkommer
  • 1 krop salade 

Voor de mayonaise

  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels water
  • 4 dl olie ( arachide of zonnebloem)
  • peper en zout

Bereiding tomaat-garnaal

  • Breng water aan de kook. Snij ondertussen een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Wanneer het water kookt dompel je de tomaten ± 30 seconden onder (korter voor kleine of rijpere tomaten). Wanneer het vel loskomt aan de kruisjes haal je de tomaten eruit en laat je ze schrikken in koud water. Daarna kan je de tomaten makkelijk pellen met een mesje.
  • Spoel de salade en snij de komkommer op reepjes.
  • kook 4 eieren gedurende 8 minuten. 
  • Snij het hoedje eraf en verwijder de inhoud van de tomaat. 
  • Meng de mayonaise met de garnalen.
  • Vul de tomaten met de garnalen en zet het hoedje er terug op.
  • Leg een bodem salade op het bord, dresseer met de komkommer. Zet in het midden de tomaat en vul met de garnalen. Werk af met een gekookt eitje in 4 stukken gesneden.
  • Garneer met peterselie.

De mayonaise bereiden

  • Doe het ei, de mosterd, de azijn en het water in een smalle beker en kruid met peper en zout. 
  • Voeg de olie toe. 
  • Mix alles van onder naar boven tot er een binding ontstaat. Gebruik hiervoor een staafmixer met een bolle kop.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin