Carpaccio di manzo
Na de vele en zware maaltijden tijdens het moederdagweekend wou ik de nieuwe week beginnen met iets licht en fris. Rundscarpaccio is in mijn familie een heel populair gerecht en het was dan ook ideaal voor de gelegenheid. Als aperitiefje vooraf maakte ik Bruschetta met tomatensalsa.
Ingrediënten voor 4 personen
De klassieke Italiaanse rundscarpaccio maak je met volgende ingrediënten :
- 500 g flinterdunne plakjes rundsvlees
- 50 g rucola of een rucolamix
- 50 g vers geraspte parmezaan
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 citroen
- zout en peper
Ik voeg onderstaande ingrediënten ook nog toe, dit is natuurlijk naar eigen smaak en hoeft niet voor het klassieke recept.
- 20 g pijnboompitten
- een handjevol druiven
- 1.5 rode ui
Tip! Koop je vlees niet in de supermarkt maar vraag ernaar bij je lokale slager. De kleine meerprijs die je betaalt is niets vergeleken met de hogere smaak en kwaliteit van vers gesneden vlees
Klassieke bereiding
- Wrijf de borden in met het sap van de halve citroen.
- Schik de plakjes carpaccio op de borden en kruid met peper en zout.
- Verdeel de rucola en de parmezaan over de carpaccio en druppel er wat olijfolie over.
Met mijn toevoegingen :
- Snij de ui in halve ringen en de druiven in twee.
- Bak de pijnboompitten kort in de pan. Blijf er constant in roeren. Het duurt helemaal niet lang voor ze een kleurtje krijgen en klaar zijn.
- Verdeel de ui, druiven en pijnboompitten over de carpaccio.
Neem er een goed glas wijn bij en geniet ervan!