Omelet met champignons
12-05-2020
Vandaag maak ik een omelet met champignons en brood geroosterd in de oven. Omeletten zijn ontstaan in Frankrijk en zitten boordevol eiwitten, vitamine A, B12 en D. Eieren zijn dan ook gezond en passen zeker en vast in je dieet.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1 kg champignons
- 2 eetlepels bladpeterselie
- melk
- boter
- olijfolie
- zout en peper
- 8 sneden brood
Bereiding
- Maak de champignons schoon met een borsteltje. Snij ze vervolgens in plakjes.
- Pel en snipper het teentje knoflook.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak er de champignons met de knoflook in. Laat even bakken en voeg daarna een klontje boter, peper en zout toe.
- Klop de eieren los met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
- Bak de vier omeletten.
- Leg de omeletten elk open op een bord.
- Roer de peterselie door de champignons, verdeel dit over de omeletten en vouw ze toe.
Het brood roosteren in de oven
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de korsten en rol het brood plat met een deegrol.
- Snij de plakken brood door van de ene hoek naar de andere.
- Leg ze 8 à 10 minuten in de oven.
Maak je champignons niet schoon met water. Ze slurpen het water op en verliezen op die manier veel smaak.