Luxe caesarsalade met kip
17-05-2020
Vandaag maak ik een variant op de klassieke Amerikaanse caesarsalade. Ik voeg graag nog wat extra fruit en groenten toe aan mijn salades voor extra vitaminen en natuurlijk ook extra smaak!
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram kippenreepjes
- 200 gram spekreepjes
- 1 krop salade
- 6 wortelen
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 stengel bieslook
- 1 appel
- 20-tal druiven
- 4 eieren
- handvol pijnboompitten
- gehakte peterselie
- peper, zout en gewenste kruiden voor de kip
- Dressing naar keuze
Bereiding
- Snij de kern uit de krop salade en verwijder de bladeren met bruine plekken. Laat de gootsteen vollopen met koud water. Voeg er wat zout aan toe. Spoel de salade een eerste keer. Als je ziet dat er nog veel vuil in het water drijft spoel je de salade best nogmaals. Droog vervolgens de salade met een slacentrifuge of schone theedoek.
- Schil de wortelen, snij de topjes eraf en rasp ze. Snij de komkommer op reepjes, de appel in plakjes en de druiven doormidden. Spoel de stengel bieslook, snij het topje eraf en snij in kleine ringetjes. Snij de halve rode ui op ringetjes.
- Kook de eieren 8 minuten en pel ze.
- Kruid en bak de kip, bak ook de spek en de pijnboompitten.
- Dresseer het bord met een laagje sla, de wortelen, de komkommer, de appel, de druiven, de bieslook, de gekookte eitjes, de kip en spek, de rode ui, de pijnboompitten en werk af met peterselie.
Tip! Bak de pijnboompitten slechts zeer kort, ze kleuren namelijk heel snel!