Homemade burger
18-05-2020
Je kan deze hamburger zo eten of serveren met zelfgemaakte frietjes!
Ingrediënten voor de hamburger
- 400 gram rundgehakt
- 200 gram varkensgehakt
- 1 ei
- peper en zout
Ingrediënten voor de afwerking
- 1 krop salade
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 1/2 rode ui
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakjes cheddar
- 8 plakjes spek
- saus naar keuze : ketchup, mosterd, andalouse,...
Voorbereiding
- Spoel de salade in zout water.
- Spoel en snij de tomaten en komkommer in plakjes.
- Snij de rode ui in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de broodjes erin wanneer de oven op temperatuur is en laat ze een drietal minuten grillen.
Bereiding van de hamburger
- Meng het rundgehakt met het varkensgehakt en kruid met peper en zout. Meng er het eitje door.
- Vorm vier mooie hamburgers.
- Bak ze aan beide kanten zo'n viertal minuten.
- Leg er de laatste minuut de plakjes cheddar op zodat deze al kan smelten.
Afwerking
- Bak de spek kort aan beide kanten.
- Haal de broodjes uit de oven en leg ze open op borden. Begin met een laagje saus, gevolgd door de hamburger met kaas, de plakjes spek, de komkommer, tomaat, rode ui en als laatste de salade. Zet de bovenkant op het broodje. Indien nodig kan je er een prikker doorsteken om het geheel samen te houden.