Kip met currysaus en rijst
26-05-2020
Omdat mijn ouders geen grote fans zijn van rijst heb ik het pas leren kennen rond de tijd dat ik ging studeren aan de hogeschool en zelf kookte op kot. Ik ben er helemaal weg van, dit gerechtje was dan ook een van mijn favorieten. Ik maak het meestal met gestoofde wortel met een sjalotje bij.
Ingrediënten voor 4
- 2 zakjes rijst (of 4, hangt ervan af hoeveel je eet)
- 800 gram kippenlapjes
- kippenkruiden
Voor de saus
- 1 stengel bleekselder
- 1/2 ui
- 1/2 appel
- 100 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 200 ml room
- 2 el currypoeder
- sap van 1/2 citroen

Bereiding
- Leg de kippenlapjes open op een bord en kruid langs beide kanten met de kippenkruiden.
- Zet het bord afgedekt in de koelkast en maak ondertussen de saus.
- Breng water aan de kook voor de rijst.
- Kook de rijst zo'n 8 à 10 minuten - hangt af van welke rijst je gebruikt -
- Bak ondertussen de kip langs beide kanten mooi goudbruin.
Bereiding saus
- Snij de bleekselder, ui en appel in fijne blokjes.
- Stoof aan in boter.
- Strooi er 3 eetlepels currypoeder in.
- Blus met wijn en groentebouillon.
- Laat inkoken.
- Voeg room en citroensap toe.
- Laat inkoken.