Carpaccio van gerookte zalm met tzatziki-dressing

28-05-2020

Net zoals rundscarpaccio is ook zalmcarpaccio een van mijn favoriete gerechten in de zomer. Ik speel graag met verschillende ingrediënten om zoveel mogelijk smaak toe te voegen aan gerechtjes. Hoe meer, hoe beter!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 sneetjes gerookte zalm (4 p.p) 
  • 1 citroen
  • krop salade
  • radijsjes 
  • 1 appel 
  • walnoten
  • 1 rode ui 
  • kappertjes 
  • parmezaanse kaas
  • 2 stokbroden voor in de oven

Ingrediënten tzatziki-dressing

  • 1 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • enkele blaadjes verse munt
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg het stokbrood 8 à 10 minuten in de oven. (of zoals vermeld op verpakking)
  • Spoel de salade en verwijder de harde binnenkant. 
  • Schil en snijd de appel op smalle reepjes.
  • Schil en snijd de rode ui op kleine blokjes. 
  • Spoel de radijsjes en snijd ze in 4. 
  • Snij de citroen in twee en pers de ene helft uit boven de borden. Maak een cirkelvormige beweging boven elk bord.
  • Schik de sneetjes zalm op de borden.
  • Schik de salade mooi in het midden van het bord.
  • Werk af met de rode ui, appel, radijsjes, walnoten, kappertjes en de tzatziki-dressing. Kruid met peper en zout. 
  • Rasp wat parmezaanse kaas over het geheel. 
  • Werk af met enkele stukjes stokbrood. 

Bereiding tzatziki-dressing

  • Spoel en schil de komkommer. 
  • Rasp de komkommer en laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Pers de knoflook en hak de munt fijn.
  • Giet de Griekse yoghurt in een maatbeker of kom en doe er alle ingrediënten bij. Kruid met peper en zout.
  • Laat alle smaken goed intrekken in de koelkast alvorens te serveren. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin