Apero van tortillachips met een duo van tapenades

18-05-2020

Dit duo van tapenades heb ik gemaakt op het laatste familie-etentje en viel enorm in de smaak. De tapenades zijn helemaal niet moeilijk te maken en zijn heerlijk met tortillachips. Ik haal mijn tortillachips bij Delhaize. Ze hebben nutriscore B en zijn dus zo ongezond nog niet!

Ingrediënten tomatentapenade

  • 250 gram zongedroogde tomaten
  • 6 eetlepels parmezaan
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 40 basilicumblaadjes 
  • 2 koffielepels oregano 
  • een scheutje olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Ingrediënten olijventapenade

  • 250 gram groene, ontpitte olijven
  • 1 doosje ansjovis (± 30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel mix provence
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereiding beide tapenades (afzonderlijk, uiteraard) 

  • Snij de ingrediënten eerst in kleinere stukken en doe ze vervolgens in een blender. Ik snij ze eerst zodat het geheel makkelijker gemixt kan worden. Mix tot je een glad geheel bekomt. Vergeet zeker niet te kruiden met peper en zout. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.