Apero van tortillachips met een duo van tapenades
18-05-2020
Dit duo van tapenades heb ik gemaakt op het laatste familie-etentje en viel enorm in de smaak. De tapenades zijn helemaal niet moeilijk te maken en zijn heerlijk met tortillachips. Ik haal mijn tortillachips bij Delhaize. Ze hebben nutriscore B en zijn dus zo ongezond nog niet!
Ingrediënten tomatentapenade
- 250 gram zongedroogde tomaten
- 6 eetlepels parmezaan
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 40 basilicumblaadjes
- 2 koffielepels oregano
- een scheutje olijfolie
- sap van 1 citroen
- peper en zout
Ingrediënten olijventapenade
- 250 gram groene, ontpitte olijven
- 1 doosje ansjovis (± 30 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 koffielepel mix provence
- een scheutje olijfolie
- peper en zout
Bereiding beide tapenades (afzonderlijk, uiteraard)
- Snij de ingrediënten eerst in kleinere stukken en doe ze vervolgens in een blender. Ik snij ze eerst zodat het geheel makkelijker gemixt kan worden. Mix tot je een glad geheel bekomt. Vergeet zeker niet te kruiden met peper en zout.