Amandelgebakjes met aardbeien

14-05-2020

Wist je dat het grootste deel van de amandelen die wij eten afkomstig zijn uit Californië? Deze noten zitten boordevol vezels en eiwitten en zijn een bron van magnesium. Verder zijn ze ook goed voor je hart, spijsvertering en bloeddruk. Deze mag je dus zeker eten, ook als je gewicht probeert te verliezen!

Ingrediënten 

  • 250 gram aardbeien (grote)
  • 200 gram bloemsuiker
  • 200 gram boter
  • 80 gram amandelpoeder
  • 80 gram bloem
  • 6 eieren
  • Cakevormpjes

Bereiding

  • Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze vervolgens doormidden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm de boter in een pannetje tot ze gesmolten is. Zet ze even aan de kant.
  • Klop de eiwitten op tot een schuimige massa en vermeng ze met de bloemsuiker.
  • Voeg rustig het amandelpoeder en vervolgens de bloem toe over een zeef.
  • Giet de boter bij het mengsel en roer tot je een gladde massa bekomt. 
  • Vul je cakevormpjes voor 3/4 met het deeg en duw in het midden een halve aardbei. 
  • Zet 15 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.

Heerlijk bij een tasje koffie of thee!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin