Bruschetta met tomatensalsa
Dit Italiaans gerechtje is heerlijk als aperitief of gewoon als tussendoortje op een warme zomerdag. Ik maak het dan ook graag en vaak. De tomatensalsa laat ik liefst een aantal uren marineren in de koelkast alvorens ik het opdien, maar je kunt het ook meteen gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stokbrood
- 4 tomaten
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Breng water aan de kook. Snij ondertussen een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Wanneer het water kookt dompel je de tomaten ± 30 seconden onder (korter voor kleine of rijpere tomaten). Wanneer het vel loskomt aan de kruisjes haal je de tomaten eruit en laat je ze schrikken in koud water. Daarna kan je de tomaten makkelijk pellen met een mesje.
- Verwijder het vochtige deel van de tomaten met de zaadjes en snij het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Voeg er vervolgens een beetje olijfolie aan toe.
- Hak de basilicum op fijne stukjes en voeg ze toe aan de tomaten. Kruid het geheel met peper en zout en meng goed.
- Snij het stokbrood in gelijke stukken en bestrijk beide kanten met wat olijfolie. Grill het vervolgens aan beide kanten in de oven om het lekker knapperig te maken.
- Schep de tomatensalsa op de broodjes. Voor een mooie presentatie kan je garneren met een blaadje basilicum.